Skip to content

Khairul Fahmi Che Mat… SUPERMAN

December 31, 2010

Tiba-tiba nama Khairul Fahmi Che mat menjadi sebutan susulan aksi cemerlangnya membantu skuad Harimau Malaya menjulang Piala Suzuki AFF buat pertama kalinya selepas 14 tahun menanti.

Di mana-mana… Facebook, Tweeter, kedai makan, pejabat… semuanya bercakap mengenai Khairul Fahmi… Tiba-tiba dia jadi terkenal…

Aku sempat buka page Khairul Fahmi di Facebook… Lebih kurang jam 9 malam, ada lah lebih kurang 150,000 fan, tup-tup bila buka balik pukul 12.30 tengah malam, dah jadi 163,000 fan… wow! 13,000 peminat dalam masa hanya beberapa jam… kalah artis wooo…

Aku mengenali Khairul Fahmi (tapi dia tak kenal aku) masa aku cover bola team Kelantan ketika bertugas di Kota Bharu… masa tu tak ada sesiapapun pedulikan keeper berambut panjang bermuka ala-ala Jepun ni… 

Nak-nak pulak masa tu Kelantan ada keeper paling legend dalam sejarah bola sepak negara, siapa lagi kalau bukan Halim Napi… tak sangka dia berada pada kelas tersendiri hari ini…

Aku juga seperti jutaan peminat bola sepak tanahair, kagum dengan ketangkasan Khairul Fahmi sepanjang pertandingan Piala Suzuki… kalau mendiang Arumugam dulu digelar Spiderman, mungkin Khairul Fahmi boleh digelar Superman…

Dan apa yang lebih membanggakan aku lagi tentang penjaga gol nombor satu Malaysia ini ialah… dapat bergambar dengannya di pejabat Berita Harian malam semalam… hehehehe

Tahniah HARIMAU MALAYA…

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: