Skip to content

Cuba lagi…

May 14, 2010

Sama macam skuad bola sepak, skuad badminton pun selalu memberikan harapan palsu setiap kali ada kejohanan besar…

Tapi sebenarnya sebelum Piala Thomas bermula, aku memang tak pernah merasakan Malaysia mampu untuk masuk final pun… Nak-nak kalau jumpa China di semi final…

Chong Wei bila lawan Lin Dan memang aku tak yakin langsung dia boleh menang… Choong Han pulak dah tak larat… Nampak sangat Malaysia tak ada player muda yang bagus, nampak sangat program pembangunan BAM gagal…

Macam bola sepak jugak, jawapan standard yang diberikan player, coach atau pengurus ialah ‘kita dah cuba sehabis baik’… ‘kita akan cuba lagi masa akan datang’… ‘Kita akan buat post mortem’

Sesuatu yang positif mengenai Piala Thomas, ia menunjukkan rakyat Malaysia tetap bersatu tanpa mengira usia, agama dan bangsa…

Apa pun, tahniah skuad Piala Thomas Malaysia kerana anda sudah cuba sehabis baik… Kita akan cuba lagi pada masa akan datang…

Sent from myIPhone

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: