Skip to content

Menu hari ini: ikan tilapia merah tiga rasa

May 24, 2009

Hari ni aku tak bekerja… maka rehat secukupnya sepanjang hari membolehkan aku kembali melakukan aktiviti kegemaran yang dah lama ditinggalkan- memasak…

Tilapia merah tiga rasa

Tilapia merah tiga rasa

Menu makan malam aku tadi ialah ikan tilapia merah masak tiga rasa, telur dadar, sayur peria dan jus tembikai… ikan tilapia saiz sederhana besar tu aku beli dari pengusaha ternakan ikan Kada masa function Menteri Pertanian, Datuk Noh Omar, tiga hari lepas.

Jangan tanya resipi tilapia tiga rasa tu sebab aku sendiri pun main bedal je, main campak je bahan apa yang aku rasa patut dalam kuali… tapi hasilnya… hmmm… memang sedap bak kata isteri aku… hoho…

Jus tembikai

Jus tembikai

Eh terima kasih jugak kat isteri aku kerana banyak membantu menyediakan bahan terutama bab menyiang ikan…

6 Comments leave one →
  1. May 25, 2009 10:36 am

    gua salute lu la beb..ni mmg kelebihan dlm blog lu..caya lah..bila nk bg aku rase ko masak nih..

    • mywanfai permalink*
      May 25, 2009 10:51 pm

      manlukeman,
      gua pandai masak untuk diri sendiri je, masak utk orang takut tak sedap

  2. May 26, 2009 9:50 pm

    Mywanfai..
    Rehat secukupnya sepanjang hari? Mesti segan nak tulis tido la tu. Heran aku.. kat umah sikit punya hebat masak.. bila balik umah mak aku tak nampak pun bakat ko teserlah.. hu hu..
    p/s: Aku curik gambar ikan tu utk kaver magezine keman hu hu~

  3. mywanfai permalink*
    May 26, 2009 10:15 pm

    akula,
    balik selayang aku malas nak masak sebab nak melepaskan rindu menikmati masakan ibu

  4. wafa permalink
    May 26, 2009 11:42 pm

    Setakat ko tunjuk gambar ikan ni..macam mana aku nak tau sedap ker tak.. kalau buh resepi boleh aku cuba try test..hu..hu

  5. mywanfai permalink*
    May 27, 2009 12:29 am

    wafa,
    tgk pun dah tau sedap, gerenti takde rasa lipas

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: