Skip to content

Bola untuk Arman

February 2, 2009
Bola Arman

Bola Arman

MINGGU lepas ketika cover majlis perasmian cawangan kedua Al-Ihsan di Kota Bharu, media ditawarkan diskaun 30 peratus bagi barangan tertentu oleh Pengurus Besar Al-Ikhsan… jadi aku pun mengambil kesempatan membelikan Arman sebiji bola saiz kecil jenama Adidas berharga RM20 (harga asal RM29).

Dengan harapan, Arman terdedah dengan permainan bola sepak sejak dari kecil… mana tau suatu hari nanti boleh jadi pemain bola dan merealisasikan cita-cita ayahnya yang tak kesampaian. Lagipun, kalau Arman minat bola, dah tentulah aku tak perlu berebut remote Astro dengan dia sebab dia nak tengok kartun.

Cuma, sekarang ni bola tu dia asyik nak masuk mulut je, biasalah budak kecik… harap-harap bila dah pandai sepak bola tu, takde lah barang kat rumah sampai pecah macam aku buat kat pasu mak aku dulu!

10 Comments leave one →
  1. akula permalink
    February 2, 2009 4:08 am

    wah wah Arman.. bagus-bagus dari kecik dah diterapkan minat bermain bola.. boleh lawan keeper kecil masjid tanah sekitar tahun 80-an.

    jangan nanti kawin artis pulak.. hu hu..

    p.s. Teringat kat depan rumah mak aku dulu ada budak-budak main guli… guli engge, inde anchi, yippedi!! ha ha.. mana tah budak2 tu skang ni.. boleh buat reunion.

  2. wafa permalink
    February 2, 2009 8:47 am

    Orang bakat naik..orang bakat turut… hahahaa..

  3. akula permalink
    February 2, 2009 9:38 am

    ha ha cik wafa..

    aku pun ingat nak buat lawak tu tadi tapi macam takdek kena mengena.. anyway semoga Arman main bola betul2 jangan main bola kat PSP aje..

  4. February 2, 2009 1:12 pm

    patut bg bola ‘kosong’ je..xperlu bg bola ada lambang club…rosak masa depan arman kalau ikut main serupa club tuh…kalau arman di club itu, pasti akan duduk di bangku simpanan biar pun arman berstatus pemain bintang..biar arman tentukan pilihannya sendiri..mungkin akan beralih kepada team ‘merah’ yg lain..muahahahahaaa

  5. mywanfai permalink*
    February 3, 2009 11:45 am

    akula,
    keeper masjid tanah tu beraksi tahun 1991

    wafa,
    arman tak duduk dalam kem tentera, jadi dia tak tau pasal orang bakat… hahaha

    manlukeman,
    dengki la tu

  6. mywanfai permalink*
    February 3, 2009 12:13 pm

    eh aku la,
    tak sangka ko ingat lagi ayat tu… aku pun dah lupa la… haha… masa tu zaman main guli sampai kena marah dengan mak… hahaha

  7. pTd UnGGuL permalink
    February 6, 2009 2:31 pm

    wah2.. bestnya arman dah dapat bola.. pasni bleh join abg eimran main bola plak.. mcm ne la gayanya arman main bola sepak.. teringat kat pasukan bola jentik yg suaranya riuh satu umh tue.. uhuhu..

  8. akula permalink
    February 6, 2009 6:02 pm

    Memang riuh perlawanan bola jentik tu.. sampai garuda lalu pun tak dengar.. eh garuda tu “eagle” kan? betul ke cik pTd?

  9. mywanfai permalink*
    February 6, 2009 9:47 pm

    PTD Unggul,
    arman nanti tak payah main bola jentik sebab dah ada PSP

    akula,
    haha… eagle… aku tak boleh lupa, memang kelakar!

  10. pTd UnGGuL permalink
    February 10, 2009 10:49 am

    ceh! nak ngata la tue.. tp ok sikit la drp anak gajah balik sekolah pastu jalan bergegar hentakannya.. smpi mak ckp.. ” haa.. tue anak gajah dah balik” wakakaka..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: